Hoppa till sidans innehåll

SM tavla ute 2013

22 JUL 2013 20:59
Så var årets utomhus SM i tavla avgjord.
  • Skapad: 22 JUL 2013 20:59

Tävlingen gick i år i Norrköping (Bråvalla), och avgjordes som vanligt under 2 dagar (fredag och söndag).

Dom som i år var med och tävlade var Thomas i HB21, Roger och Micael i HC21 samt Kenneth i HC50.

Fredagen inledes med kvalskjutning inför söndagens finalskjutningar. En blåsig dag med starka byvindar gjorde skyttet besvärligt.

Trots detta sköt alla relativt bra. Thomas placerade sig i mitten av resultatlistan och Roger och Micke placerade sig på 13 samt 15 plats (av 45) medans Kenneth slöt 3:a (av 8).

På eftermiddagen var det dags för lagskjutning och där ställde Vildkaninen för första gången upp med ett compoundlag (Roger, Micke och Kenneth). Det var 13 lag som deltog i den klassen och inleddes med en kvalificeringsomgång för att placeras in i stegen.

Laget sköt jämt och stabilt, vilket ledde ända fram till en finalmatch om bronsmedaljen mot BK Kil. Den matchen inleddes bra och efter halva finalmatchen ledde laget med 5 poäng. Tyvärr jobbade sig Kil ikapp, och efter alla 4 omgångar låg båda lagen lika varför en särskjutningsomgång fick avgöra det hela. Där var Kil riktigt starka och gick därmed segrande ur matchen. En riktigt bra prestation...

På söndagen var det dags för SM:et at avgöras, vilket sker med matchskytte där man placerats in i stegar efter fredagens kvalomgång. Pga sitt resultat i kvalet  gick både Roger och Micke automatiskt vidare till andra omgången (16-dels final), medans Thomas startade direkt med 16-delsfinal mot Johan Wigh från Linköping. I 8-delsfinalen ställdes han mot Erik Håkansson från Avesta och där vann tyvärr Erik med 6-2.

Micke möytte i sin första match Jonatan Fredriksson, en duktig junior från Luleå som dagen innan vunnit SM-guld i 16-klassen. Tyvärr blev Jonatan för svår, så Micke fick lämna tävlingen.

Roger fick i sin 16-delsfinal möta Dawid Hola från Stockhols bågskutningsklubb. Matckhen var jämn och fick till slut avgöras med en särskjutningspil. Där var Roger den starkare skytten och gick därmed vidare till 8-delsfinal. Där mötte han Emil Arnesson från Järnvägens bågskytteklubb som tyvärr blev för svår.När alla andra skyttar i klubben var klara var det dags för Kenneth att gå in i tävlingen. Då det bara var 8 skyttar i klassen, startade finalskyttet med kvartsfinaler. Kenneth ställdes där mot Yngve Malmström från Södertälje som han slog och var därmed klar för semifinal. Där fick han möta Göran Bengtsson från Trelleborg och hade en riktigt jämn match som Kenneth lyckades avgöra först i femte och sista omgången. Därmed var han klar för final. Motståndare i finalen blem Timo Forsberg från Luleå.

Under hela söndagen sköt Kennet bara bättre och bättre, och som allra bäst i finalen vilket ledde till en seger med 6-2 och därmed var ett SM-guld bärgat... Hurra.

Resultatlista

Skribent: Kenneth Jensen

Postadress:
BK Vildkaninen - Bågskytte
Rebekka Gannholm, Roma Karby 516
62254 Romakloster

Kontakt:
Tel: 0735966318, 0736548578
E-post: info@bkvildkaninen.s...

Se all info